Valikoimamme naudanliha on 100% suomalaista. Aina ajantasaisen tarjonnan saat helpoiten selville ottamalla yhteyttä tai tulemalla paikan päälle tervehtimään! Palvattuja tuotteitamme ja makkaroitamme saa myös usealta jälleenmyyjältä.
Kotimainen naudanliha sopii moneen eri tilanteeseen. Grillijuhlat tulossa ja kaipaat grillattavaa? Naudanliha sopii mm. tähän tarkoitukseen loistavasti kuten moneen muuhunkin tilanteeseen. Tiesithän että naudanlihan voit kypsentää oman makusi mukaisesti - raaka, medium tai kypsä. Valinta on sinun. Mikäli haluat vinkkejä valitsemasi lihan valmistukseen, niin kysy ihmeessä ja me autamme!
Naudanlihan valmistus
Valikoimamme koostuu vain kotimaisesta naudanlihasta. Naudanlihan kypsennyksestä löytyy varmasti yhtä monta mielipidettä kuin on ruoan valmistajaakin. Pääsääntöisesti naudanlihaa voidaan syödä raakana, mediumina tai kypsänä.
Naudanlihan kypsyysasteet menevät suurpiirteisesti seuraavalla tavalla:
- Verinen eli raaka = sisältä punainen pihvi = sisälämpötila noin 50-53 astetta
- Rosee eli medium = sisältä punertava = sisälämpötila noin 54-58 astetta
- Well done eli kypsä = sisälämpötila noin 65-70 astetta
Paistomittarilla varmistat oikean lopputuloksen, mutta voit yrittää tätä myös ns. näppituntumalla valmistettaessa naudanlihapihvejä.
Kokeilemalla isoa peukalolihasta (peukalon alapuolella) eri asennoissa voit yrittää päätellä pihvin kypsyyden.
- Peukalo ja etusormi yhteen kevyesti ja iso peukalolihas rentona = peukalolihas tuntuu samalta kuin rosee pihvi.
- Peukalo ja keskisormi yhteen kevyesti = peukalolihas tuntuu samalta kuin medium pihvi.
- Peukalo ja pikkurilli yhteen jolloin peukalolihas on tiukkana = peukalolihas tuntuu samalta kuin kypsä pihvi.
Toivottavasti vinkeistämme on apua valmistuksessa. Muistathan että riippuen valitsemastasi lihanpalasta saattavat valmistusohjeet hieman vaihdella. Autamme aina mielellämme oikean valmistustavan valinnassa!
Saat meiltä myös paljon muita lihatuotteita. Näet koko valikoiman tuotesivultamme!